Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Αστυνομικοί συνέλαβαν φαρμακοποιό εν ώρα διανυκτέρευσης επειδή αρνήθηκε να ανεβάσει τα ρολά ξημερώματα!

Στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα επί της Αγίου Δημητρίου μετέβει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος , συνοδευόμενος από τη νομική σύμβουλο κυρία Σοφία Αγγέλου και τον φαρμακοποιό Ευαγγέλου Βασίλειο, προκειμένου να διευκρινισθούν οι λόγοι που αστυνομικοί συνέλαβαν τον συνάδελφο γιατί αρνήθηκε να ανεβάσει τα ρολά του φαρμακείου του ενώ ήταν σε διανυκτέρευση.

Μετά την επίσκεψη ο κ.Λουράντος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Επισκεφθήκαμε το αστυνομικό τμήμα Βυρωνα. Μαζί μου η νομικός σύμβουλος του ΦΣΑ κυρία Αγγελου και ο παθών συνάδελφος Βασιλης Ευαγγελου. Μιλήσαμε με τον διοικητή του τμήματος από τον οποίο πληροφορηθήκαμε ότι η προσαγωγή του συναδέλφου στο τμήμα έγινε από όργανο της άμεσου δράσης και οχι από αστυνομικό του τμήματος.
Μας εδόθη αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων και καταθέσαμε επί τόπου αιτηση για να μάθουμε το όνομα του αστυνομικού που έσυρε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση θα διαβιβαστεί σήμερα στην ΓΑΔΑ η οποία και τις προσεχείς μερες οφείλει να ανταποκριθεί.
Όσον αφορά το συμβάν εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στη ενέργεια της αστυνομίας, από οποιοδήποτε τμήμα της και αν προέρχεται και καταστήσαμε σαφές ότι από την στιγμή που η ίδια (όπως δήλωσε ο διοικητής) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φύλαξη μας, οφείλουμε από μόνοι μας να προστατεύσουμε την ζωή μας και το φαρμακείο μας.
Υπάρχει οδηγία για τα ρολά ασφαλείας που πρέπει να κατεβαίνουν και να μη ανοίγουν σε κανένα, ακόμα και αν είναι αστυνομικός. Οπως επίσης οτι το φαρμακείο είναι πρωτοβάθμιος σταθμός περίθαλψης και δεν δικαιούται κάνεις ένστολος να το κλείνει επειδή οποιοσδήποτε ακατανόμαστος πολίτης εχει όρεξη για καυγάδες και τσαμπουκάδες ή θέλει να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα ξεσπώντας σε λειτουργό υγείας και μάλιστα εν υπηρεσία . Αν ήθελε ο εν λόγω πολίτης να υποβάλει μήνυση μπορούσε να το κάνει ο ίδιος χωρίς να σύρεται ο συνάδελφος στο τμήμα και να μένει η περιοχή χωρίς διανυκτερεύουν φαρμακείο .
Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο αστυνομικό που προέβει σε αυτή την πράξη και να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για αυτό συμβάν.
Θα ενημερώσουμε επίσης την ΓΑΔΑ με επίσημο έγγραφο για τα ρολά ασφαλείας και όλους τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ για τον ρόλο του διανυκτερεύοντος φαρμακοποιού, ώστε όχι μόνο να μην ξανασυμβεί παρόμοιο παραστατικό, αλλά να τύχουμε τον σεβασμό που μας αρμόζει .
Διαφορετικά διανυκτερεύσεις τέλος ... Το είπαμε και θα το πούμε και σε ανώτερα κλιμάκια της πολιτείας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: