Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Σχεδιάστηκε το πλάνο πληρωμών για το 2017

Ο ΕΟΠΥΥ μειώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ιδιώτες παρόχους με γοργούς ρυθμούς, αφού στο τέλος του 2016 τα ληξιπρόθεσμα μειώθηκαν κατά 700 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει προχωρήσει στην εκπόνηση πλάνου πληρωμών για το 2017.

Προκειμένου να εφαρμοστεί στο ακέραιο το σχέδιο πληρωμών προς τους παρόχους, σχεδιάστηκε –σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης– η πλήρης απόδοση των προϋπολογισθέντων ασφαλιστικών εισφορών κατά το 2017, οι οποίες υπολογίζονται στο ύψος 4,440 δισ. ευρώ.


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σωτήρης Μπερσίμης και ο Διοικητής του Ε.Φ.Κ.Α. Αθανάσιος Μπακαλέξης, συζητήθηκε το θέμα της απόδοσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των ασφαλιστικών εισφορών από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη σύσκεψη, το 2016 η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κινήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, σε αντίθεση με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και ορισμένων ΜΜΕ.


Συγκεκριμένα, το 2016 ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έλαβε από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης συνολικά 4,125 δισ. ευρώ, έναντι 3,46 δισ. ευρώ το 2015 και 3,34 δισ. ευρώ το 2014.

Η ενισχυμένη απόδοση των εισφορών σε συνδυασμό με τις δράσεις που έλαβε η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είχαν σαν αποτέλεσμα το 2016 την πλήρη ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, με παράλληλη αύξηση των χρηματοροών προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπου το ποσό ξεπέρασε τα 580 εκατομμύρια ευρώ.

Με την έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,ο Οργανισμός πέτυχε τη μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

www.f-kosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: