Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση στην επαίσχυντη κριτική Θεοδοσιάδη για την σύμβαση ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ

  Διαβάζοντας την επέκταση σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ θα μπορούσαμε ξεκάθαρα να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι αυξάνεται η ύλη του φαρμακείου και ότι επιτέλους λύνεται ένα θέμα το πότε θα πληρωθεί ο ασφαλισμένος για να εξοφλήσει το φαρμακείο.
   Από την άλλη πλευρά διαβάσαμε την προσωπική κριτική του προέδρου του ΦΣΘ αναρτημένη στη σελίδα του ΦΣΘ που μόνο επαίσχυντη και εκτός πραγματικότητας θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε. 
 Στο πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης, που δεν εκφράζει όλο το ΔΣ του συλλόγου μας, να θυμίσω ότι και σήμερα για την εξόφληση των συνταγών απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.   Επομένως, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά. Όπως επίσης το ηλεκτρονικό αρχείο, διαδικασία που γίνεται σήμερα τόσο στα φάρμακα όσο και στα αναλώσιμα. Θεωρώ ότι τα προγράμματά φαρμακείου θα προσαρμοστούν άμεσα ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. 
Στο κομμάτι «...Το φαρμακείο υποχρεούται σε κατ’ οίκον εκπαίδευση των δικαιούχων ή των οικείων τους...» φυσικά και είναι υποχρέωση του φαρμακοποιού να εκπαιδεύει στη χρήση συσκευών π.χ. διαβήτη, άσθματος κτλ πόσο μάλιστα σε κάποιο ΑμΕΑ που δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο μας. Αν είναι δυνατό να απεμπολήσουμε τον κοινωνικό μας ρόλο ιδιαίτερα σε ΑμΕΑ !!! Είναι ντροπή που ο κ.Θεοδοσιάδης κάνει κριτική σε αυτό το κομμάτι της σύμβασης. 
   Για τις πληρωμές έχουν σταθεροποιηθεί κοντά στις 60 ημέρες και εκεί δείχνουν να παραμένουν. 
  «...Το φυσικό αρχείο των γνωματεύσεων αποστέλλεται στο κέντρο διαλογής και εκκαθάρισης του ΕΟΠΥΥ...» η διαδικασία θα γίνεται μέσω των ΔΙΛΟΦ οπότε το κόστος θα είναι αμελητέο και δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στις ήδη μεγάλες εισφορές του ΔΙΛΟΦ.
   Επομένως, αντί να πανηγυρίζουμε στο ότι ανοίγει ο δρόμος να διεκδικήσουμε ύλη που χάνεται δεξιά και αριστερά επειδή κάποιοι με εξουσιοδοτήσεις μας την κλέβουν ψάχνουμε ψήλους στα άχυρα. Στο κάτω κάτω όποιος θέλει το κυνηγάει όποιος δεν θέλει δεν φέρνει τα ως άνω προϊόντα και συνεχίζει τη δουλειά του όπως έκανε μέχρι σήμερα. 
   Τα ίδια πάντως έλεγαν κάποιοι όταν πήραμε επιτέλους τις συνταγές πρόνοιας και είδαμε κόσμο που δεν έμπαινε στο φαρμακείο να μας επισκέπτεται δειλά δειλά. 
Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόν ήταν ο κ. Σεραφείμ Ζήκας της παράταξης Θεοδοσιάδη και επομένως ο ίδιος θα είχε σαφή ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις λεπτομέρειες της σύμβασης. 
   Διαβάζοντας την κριτική Θεοδοσιάδη ένα και μόνον έχω να πω. 
Ευτυχώς που αυτός ο άνθρωπος δεν βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του ΠΦΣ.  

Χρήστος Ξανθόπουλος 
Φαρμακοποιός 
Μέλος ΔΣ ΦΣΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: