Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Περί αναλώσιμων συνδικαλιστών και άλλων σκαρφιστήρων

   Είναι γενικά παραδεκτό ότι η σύμβαση που προβλέπει την εκτέλεση ιατρικών γνωματεύσεων από τα φαρμακεία όλων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει ένα νέο πεδίο αύξησης της επαγγελματικής ύλης και του τζίρου του φαρμακείου. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να συμβεί αυτό είναι η καλή γνώση από πλευράς φαρμακοποιού του αντικειμένου, η άμεση εξυπηρέτηση και η ενημέρωση όλου του πελατολογίου ότι από εδώ και πέρα εκτελούνται συνταγές ορθοπεδικών, νεφελοποιητών, διατροφικών και άλλων ειδών που χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ.
  Η σύμβαση αυτή που προβλέπει πλέον την ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των ιατρικών γνωματεύσεων, πράγμα που θα έπρεπε να συμβεί χρόνια τώρα και φυσικά κανείς συνδικαλιστής δεν το λέει παρά την κριτική που ασκείται γενικότερα, θα λέγαμε ότι κινείται στα φυσιολογικά πλαίσια λαμβάνοντας πάντα υπόψιν ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι μονοψονιστής και κρατικός φορέας. 
   Πάνω σε αυτή τη σύμβαση βέβαια και τι δεν ακούσαμε από τους αναλώσιμους συνδικαλιστές του παρελθόντος !!!
    1ο επιχείρημα ότι δεν θα πληρωθούμε παρότι οι πληρωμές μας μετά από χρόνια αγγίζουν τις 60 μέρες όπως προβλέπει η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα. Το επιχείρημα αυτό έκτος του ότι δημιουργεί ανασφάλεια στους συναδέλφους είναι και επικίνδυνο για την οικονομική ανάπτυξη όσων το ακούν και το πιστεύουν. Η μη εκτέλεση αυτών των συνταγών από το πιστό  ακροατήριο των αναλώσιμων συνδικαλιστών κατευθύνει το πελατολόγιο τους προς άλλα φαρμακεία.
          Είναι άραγε αυτή υπεύθυνη στάση από συνδικαλιστές με πιστό ακροατήριο ?
  2ο επιχείρημα η σύμβαση δεν είναι καλή γιατί γράφει ότι ο φαρμακοποιός οφείλει να παραδώσει κατ' οίκον όταν υπάρχει ανάγκη το υλικό. Άκρως ρατσιστικό επιχείρημα προς ΑμΕΑ και ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Δηλαδή, για να καταλάβουμε καλά υποβιβάζεται η αξία του φαρμακοποιού όταν θα πάει να παραδώσει ένα αερόστρωμα σε άνθρωπο που δεν μπορεί να μετακινηθεί ?
  3ο επιχείρημα το κόστος αποστολής το επιβαρύνονται οι ΔΙΛΟΦ. Μια αποστολή μεγάλης κούτας τουλάχιστον 100 φακέλων με μεταφορική κοστίζει 3,50 ευρώ Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ξέρουν οι συνάδελφοι τι συνδρομές πληρώνουν στο ΔΙΛΟΦ τους ετησίως ? Τουλάχιστον τις αποστολές τους για τα επόμενα 5 χρόνια.
   Δεν θα ήθελα να κουράσω περισσότερο απαντώντας ένα ένα τα άθλια και ανεύθυνα επιχειρήματα που ακούστηκαν αυτό το διάστημα από κάποιους που εποφθαλμιούν να ξαναέρθουν στο προσκήνιο για να ξαναφέρουν τις εφιαλτικές μέρες και τα έργα τους. 
   Ο ΠΦΣ έχει χαράξει ένα σχέδιο. Βλέπουμε μπροστά. Μπορεί να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες αλλά σύντομα θα ξεπεραστούν όπως ξεπεράστηκαν στο παρελθόν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το θέμα είναι τι θα μείνει στο τέλος για τα φαρμακεία και αν κοιτάμε μπροστά. Είναι η δεύτερη φορά που μετά τις συνταγές ανασφάλιστων και Προνοίας ένα κομμάτι πελατολογίου προσέρχεται στο φαρμακείο. Θα το αρνηθούμε ?   

  Όσο για τους σκαρφιστήρες που μας τσιμπάνε συνέχεια με τις αναρτήσεις τους και σαν τις κακές πεθερές όλο γκρινιάζουν έχω να πω ότι σφουγγοκωλάριοι ήταν και σφουγγοκωλάριοι θα παραμείνουν σε όλη τους τη ζωή. 

Τους συμπονώ και τους λυπάμαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: