Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα, 7/4/2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αρ. Πρωτ. 1140
ΝΠΔΔ
ΠΡΟΣ Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Στην σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και το μέλος του ΔΣ κ. Κωνσταντίνος Κούβαρης συζητήθηκαν τα παρακάτω και σας ενημερώνουμε σχετικά:
1. Από την Κυριακή 9/4/2017 θα εκτελούνται μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις των αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη. Όμως όσες χειρόγραφες γνωματεύσεις έχουν εκδοθεί πριν την 9/4 θα εκτελούνται κανονικά μέχρι και 30/4/2017. Από 1/5/2017 και μετά θα εκτελούνται μόνο χειρόγραφες γνωματεύσεις.
2. Οι πληρωμές φαρμακείων του μηνός Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν την Μεγάλη Εβδομάδα όπως και για τα φαρμακεία που έχουν παρακρατήσεις.
3. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ήδη κατατεθεί έχουν κλείσει στην ΚΜΕΣ. Όπως μας πληροφόρησαν, την Μ. Εβδομάδα προβλέπεται να αποσταλεί αρχείο στους φαρμακευτικούς συλλόγους με τις οφειλές ανά ταμείο.
Στην συνέχεια οι σύλλογοι, αφού ενημερώσουν τα μέλη τους θα πρέπει να συγκεντρώσουν πιστωτικά τιμολόγια με συγκεκριμένο ποσό για κάθε φαρμακείο καθώς και ενημερότητες όπου απαιτούνται. Ακολούθως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι θα τα στείλουν στον ΕΟΠΥΥ.
Οι πρόεδροι των συλλόγων θα βεβαιώσουν με υπεύθυνη δήλωση για το οφειλόμενο ποσό που θα εισπραχθεί.
4. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε για φαρμακεία που είχαν παρακρατήσεις και ανήκουν σε σύλλογο που τηρεί Διανεμητικό Λογαριασμό και δεν μπορούσαν να κλείσουν την υποβολή μηνός Μαρτίου λόγω το ότι έπρεπε να δηλώσουν το προσωπικό τους ΙΒΑΝ και όχι του συλλόγου, λύθηκε. Άρα οι συνάδελφοι μπορούν να κλείσουν την υποβολή τους και να πληρωθούν κανονικά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ?ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ !! ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΡΠΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΙΟ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ?