Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ερώτηση των βουλευτών φαρμακοποιών προς τον υπουργό Υγείας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αναλωσίμων

 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Υγείας με θέμα "Καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τα αναλώσιμα"  υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές φαρμακοποιοί. Πιο συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες ρωτούν "Με ποιο τρόπο θα δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτρονικής συναγογράφισης των αναλωσίμων και της άμεσης πληρωμής των δαπανών τους". Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Εδώ και δύο χρόνια περίπου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, έχουμε την ομαλοποίηση στις πληρωμές των φαρμακείων των μηνιαίων δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ.
Το τελευταίο εξάμηνο όμως, μετά την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, βάση της οποίας πολλά αναλώσιμα υλικά χρόνιων παθήσεων διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και λόγω των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφισή τους, παραμένουν απλήρωτα τα φαρμακεία.
Είναι λοιπόν αναγκαίο ο κλάδος των φαρμακοποιών να γνωρίζει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, καθώς και το χρόνο που προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει αυτές τις δαπάνες. Δυστυχώς σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες των φαρμακείων δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις πληρωμών πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ.Υπουργός:
Με ποιο τρόπο θα δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτρονικής συναγογράφισης των αναλωσίμων και της άμεσης πληρωμής των δαπανών τους.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Σιμορέλης Χρήστος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Σάκης
Παραστατίδης Θεόδωρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NA KATAΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 1 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ . ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ( ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ) . ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ . ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ.!!!