Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ένα είναι το δίλημμα των εκλογών του ΠΦΣ και είναι απλό.

  Το δίλημμα των φετινών εκλογών του ΠΦΣ είναι απλό και εύκολα μπορεί να το διακρίνει κανείς. Όσοι γνωρίζουν και παρακολουθούν τις ΓΣ συνελεύσεις του ΠΦΣ θαρρώ πως μπορούν να διακρίνουν τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν μεταξύ των 11 παρατάξεων και η γενική κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί ανάλογα με τους συσχετισμούς.
 Το θετικό αυτής της εκλογής είναι ότι οι δύο πρόεδροι που έχουν την κυρίαρχη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου, Λουράντος και Θεοδοσιάδης, έχουν ήδη δοκιμαστεί και επομένως εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά οποιασδήποτε επιλογής. 
  Έχουμε και λέμε λοιπόν επί Θεοδοσιάδη είχαμε πληρωμές που έγγιζαν τις 100 ημέρες και σε πολλές περιπτώσεις τις ξεπερνούσαμε ενώ επί Λουράντου οι πληρωμές σταθεροποιήθηκαν και κλείδωσαν στις 60 ημέρες όπως προβλέπει η σύμβαση. 
  Επί Θεοδοσιάδη χάθηκε ύλη όπως γάλατα και συμπληρώματα διατροφής ενώ επί Λουράντου απετράπη η ένταξη ΜΗΣΥΦΑ στα Σούπερ Μάρκετ ενώ εντάχθηκε νέα ύλη με τη σύμβαση ιατροτεχνολογικών όπως επίσης προσήλθαν και οι συνταγές των ασφαλισμένων Πρόνοιας και ανασφάλιστων που εξυπηρετούνταν από τα φαρμακεία νοσοκομείων. 
  Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να αναφερθώ σε μια σειρά μέτρων που πάρθηκαν επι θητείας Θεοδοσιάδη χωρίς ούτε ένα ισοδύναμο για τον κλάδο όμως η διαχείριση των καταστάσεων από τους δύο προέδρους έγινε με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Ο Λουράντος προτίμησε την ευρωπαϊκή ενημέρωση, την διπλωματία και την χωρίς τυμπανοκρουσίες διαπραγμάτευση με την πολιτεία ενώ ο Θεοδωσιάδης την ευθεία σύγκρουση και τις πολυέξοδες κινητοποιήσεις που κόστισαν κάποιες χιλιάδες ευρώ στο κάθε φαρμακείο. 
Απευθύνομαι στον εκλέκτορα που θα κρίνει απερίσκεπτος με μοναδικό συμφέρον το συμφέρον του κλάδου και του μικρομεσαίου φαρμακείου.
Ας κρίνει και ας αποφασίσει διότι αιτία ελομένου Θεός αναίτιος 

Χρήστος Ξανθόπουλος 
Μέλος ΔΣ ΦΣΘ
Υποψήφιος Ανεξάρτητης Φαρμακευτικής Συμμαχίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: