Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

"Απόφαση του ΣτΕ για το ιδιοκτησιακό".

  Το Σ.τ.Ε ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς.
Το Σ.τ.Ε. έκανε αποδεκτές τους ισχυρισμούς του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η ίδρυση και η λειτουργία των φαρμακείων, πόσο μάλιστα από ιδιώτες, ρυθμίστηκε με μια απλή κοινή υπουργική απόφαση των εκάστοτε υπουργών.
Αποτελεί δικαίωση των θέσεων μας και ενός συλλογικού και προσωπικού αγώνα που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κατέληξε στην Ευρώπη (επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. από όπου και οι φωτό) που αποδείχθηκε πως η Ελληνική Κυβέρνηση εξυπηρετώντας εγχώρια μεγάλα συμφέροντα, νομοθετούσε αυθαίρετα κατά παράβαση νόμων και ηθικών φραγμών.
Θα περιμένω λοιπόν τώρα να δω επόμενο βήμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει, αν επιμένει στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων, να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα ή να προωθήσει Νόμο στην Βουλή για να δούμε ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙ !!!
Περιμένω επίσης να μάθω ΑΜΕΣΑ τι θα γίνει με τα φαρμακεία που άνοιξαν οι ιδιώτες, εκμεταλλευόμενοι αυτή την χαριστική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Κωνσταντίνος Λουράντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: