Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Eνημέρωση για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Aθήνα, 30.8.2017 
Αρ. Πρωτ. 3078

ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας


Σε κλίμα κατανόησης από πλευράς Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.


Στην συζήτηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ετέθη καταρχήν το θέμα του ιδιοκτησιακού και οι εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί την Υπουργική Απόφαση.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι η Απόφαση αυτή επιβλήθηκε στην χώρα μας και δεν περπάτησε διότι δεν προσέλκυσε επενδυτές..

Από πλευράς ΠΦΣ προτάθηκε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Γερμανίας όπου το 51% το κατέχει αποκλειστικά ο Φαρμακοποιός.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να αναζητηθεί μια νέα λύση που θα είναι σύμφωνη με τα δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας και του ευρωπαϊκού δικαίου.

O Πρόεδρος του ΠΦΣ έθεσε και το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ και τόνισε πως η ανώτατη νοσοκομειακή τιμή κατοχυρώνει τις κρατικές δομές ως προς τις δαπάνες τους , αλλά από την άλλη πλευρά η ενδεικτική λιανική τιμή χωρίς την καθιέρωση κανόνων στην χονδρική τιμή δημιουργεί ανισορροπίες στην αγορά.

Ο υπουργός συμφώνησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αναγραφόμενη ενδεικτική τιμή ενώ οι φαρμακοποιοί συμπλήρωσαν πώς η απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, ουσιαστικά ζημιώνει τον φαρμακοποιό χωρίς όφελος για τον πολίτη και με μοναδικό ωφελημένο την Βιομηχανία .

Για το θέμα του ωραρίου ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στις διανυκτερεύσεις και την αναρχία που επικρατεί και τόνισε πως πρέπει να δούμε ένα νέο σύστημα ωραρίου το οποίο μέσα στα πλαίσια της απελευθέρωσης να δημιουργεί δυνατότητες εξορθολογισμού , τακτικότητας και βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κοινού.

Ο υπουργός ανέφερε πως η σημερινή κατάσταση είναι εκτός του κλίματος του νομοθέτη και έχει πάρει διαστάσεις μη ελέγξιμες

Για τις πληρωμές των Φαρμακων από τον ΕΟΠΥΥ η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ ζήτησε να διασφαλισθεί η απόδοση τους εντός των συμβατικών υποχρεώσεων , ενώ για τα αναλώσιμα διαπιστώθηκε ότι η εικόνα τείνει βελτιούμενη, με την Αττική όμως να συνεχίζει να έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην συζήτηση τέθηκε ακόμη το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την είσπραξη του πόρου 0,4%.

Επίσης ζητήθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο Περί Ιατρικών Συλλόγων , να γίνουν θεσμικές παρεμβάσεις που να συντελέσουν στην εύρυθμη λειτουργία των Φαρμακευτικών Συλλόγων και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως «Ο Υπουργός Υγείας έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα το κλάδου μας. Ελπίζουμε η διάθεση αυτή να φανεί και στην πράξη. Οι συνθήκες άλλαξαν και τα μνημόνια αποδείχτηκαν καταστροφικά για την χώρα και τον κλάδο μας.»Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ          ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ..... ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ . ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΩΜΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ . ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΜΕ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ.... ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ . ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΟΧΩΝ (ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΘΥΜΑ ΑΛΛΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΣ ? ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ..... ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ). ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΑΦΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΙΚΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ .....ΣΤΑ ΜΗΣΥΦΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΒΙΤΡΙΝΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ .... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ KAI ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .... ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ .ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ 0,4 ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ... ΟΥΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ