Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Η αδράνεια του Οκτώβρη...

Μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίσαμε την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ ως πεδίο διαμάχης συνδικαλιστικών θέσεων και δεν υιοθετήσαμε από τους προκατόχους μας την τακτική της ανέξοδης και ανούσιας αντιπολίτευσης μετά το πέρας των διοικητικών συμβουλίων, εκμεταλευόμενοι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λόγους εντυπώσεων με ανακοινώσεις που απαξίωναν στο παρελθόν τη θεσμική εκπροσώπηση.
Ο μήνας όμως που φεύγει, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του «νέου» Προεδρείου του ΠΦΣ σε επίπεδο διοίκησης και διεκδίκησης.
Καμία πληρωμή.
Καμία θετική εξέλιξη.
Καμία πρόοοδος σε ζητήματα τα οποία υποτίθεται πως πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκολότερα απ’ ό,τι πριν δεδομένης της αυτοτέλειας πλέον των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ. Με χαρακτηριστικό το παράδειγμα πληρωμών των φαρμάκων μηνός, o κλάδος βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με την αυταπάτη που κάποιοι μοίρασαν απλόχερα παρουσιάζοντάς την ως «κατόρθωμά» τους, νομίζοντας οτι έτσι θα κάνουν δύο βήματα προς τα εμπρός, ενώ στην πραγματικότητα αποδείχθηκε οτι έκαναν ένα ολόκληρο πίσω. Φυσικά μέχρι και σήμερα οι εκπρόσωποί μας στον ΕΟΠΥΥ επιλέγουν τη σιωπή. Απο τη μία τσέπη μπήκαν χρήματα πριν δύο μήνες και από την άλλη σήμερα βγαίνουν. Στο ερώτημα βέβαια κατά πόσο ένα μεγάλο μέρος του κλάδου έβαλε πράγματι στην τσέπη του τη «διπλή» πληρωμή του Αυγούστου ή έκλεισε κάποιες από τις «τρύπες» χρόνων, δε νομίζω οτι χρήζει απάντησης.
Και το αποτέλεσμα; Εκ νέου χρεωστούμενα τα οποία «ΘΑ» έχουν να παίρνουν μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη καθώς σήμερα πρέπει να ανταποκριθούν οικονομικά απέναντι στους προμηθευτές τους για να τα ξαναεπιστρέψουν πιθανώς στο τέλος του κ.ο.κ.
Αυτοί όμως που σήμερα σιωπούν, είναι οι ίδιοι που υποσχέθηκαν οτι θα διορθώσουν τις ατέλειες του e-DAPY αλλά δυστυχώς η άγνοια λόγω της αδιαφορίας που επέδειξαν επί 6 μήνες δε στάθηκε - όπως ήταν φυσικό - ικανή να αντιληφθούν μαζί με το μέγεθος του προβλήματος, τον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα του ΕΟΠΥΥ. Γιατί εκείνη την εποχή ο απώτερος σκοπός τους επιτεύχθηκε με το να καταγγέλλουν καθημερινά τη σύμβαση την οποία συνυπέγραψαν μαζί με το Λουράντο!
Ε, λοιπόν εμείς δεν τους καταγγέλουμε. Ούτε την ίδια τη σύμβαση των ΙΤΧ καταγγέλουμε. Καταγγέλουμε για μία ακόμη φορά την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να φανεί αντάξιος των υποχρεώσεών του απέναντι στου φαρμακοποιούς. Γι αυτό και καταθέσαμε πρόταση στο πρόσφατο ΔΣ της 24ης Οκτώβρη περί αναστολής των ΙΤΧ όπως προστάζει η κοινή λογική της διεκδίκησης των οφειλομένων μας για τα οποία ο κύριος όγκος τους οφείλεται πρωτίστως στα αναλώσιμα διαβήτη. Πρόταση που δυστυχώς καταψηφίστηκε (10-1) απο όλα τα παρόντα μέλη του ΔΣ και ενώ αρχικά η εισήγηση του Α’ Αντιπροέδρου ήταν η απλή σύνταξη επιστολής προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, υπερίσχυσε η πρόταση του Προέδρου του ΠΦΣ για «μερική» αναστολή που δε συμπεριλαμβάνει τα αναλώσιμα διαβήτη.
Είμαστε εδώ, για να τους υπενθυμίσουμε οτι αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά πως θα πράξουν και η Διοίκηση Λουράντου “δεν έπραξε”, είναι αυτά που σήμερα τους εκθέτουν μπροστά στα επιπλέον αδιέξοδα που καθημερινά ορθώνονται. Τελικά, όταν αντιλαμβάνεσαι οτι μάλλον δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Δεν μπορείς!

Για την Ανεξάρτη Φαρμακευτική Συμμαχία
Ηλίας Χαλιγιάννης

Μέλος ΔΣ ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: