Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Το θέμα των usb-token δεν είναι αν τα πάρουμε ή όχι


Είναι γεγονός πως ακούσαμε πολλές άυλες δικαιολογίες για το ότι δεν πρέπει να πάρουμε τα στικάκια. Ακούσαμε λοιπόν ότι δεν τα παίρνουμε γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο ή ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα εφαρμοστεί ποτέ η άυλη συνταγή. 
Ακόμα και αν αυτό πιστεύουμε ως κλάδος δεν διαβάσαμε μια επίσημη δικαιολογία ανάλογου βάρους από τον ΠΦΣ παρά μόνο ότι παρεξηγηθήκαμε καθώς δεν μας κάλεσαν να συζητήσουμε για την εφαρμογή του. 
Ακόμα και αυτό να συνέβη ο ΠΦΣ δεν έκανε ρελάνς με την ανακοίνωσή του και δεν ζήτησε προϋποθέσεις 1,2,3 και αν και εφόσον αυτές εκπληρωθούν τότε είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην εφαρμογή που κάθε άλλο παρά συμφέρουσα θα είναι για τα φαρμακεία. 
Συμφέρουσα γιατί θα υπάρχει αυτόματη εκκαθάριση, γρηγορότερη πληρωμή, μείωση των δαπανών σε γραφική ύλη και αναλώσιμα και εν γένη μείωση της γραφειοκρατίας όπως γίνεται σε χώρες που εφαρμόζεται χρόνια τώρα.  
Το ερώτημα είναι λοιπόν αν πρόκειται για ερασιτεχνικό συνδικαλισμό που μας οδήγησε το 2012 σε καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο ή αν κρύβονται συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη των ΔΙΛΟΦ που κρατάνε προμήθειες από την κατάθεση των φυσικών συνταγών. 
Ερωτήματα προς κάθε σκεπτόμενο φαρμακοποιό ....

Όσο για μένα απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα το θέμα με τα usb-token δεν είναι αν τα πάρουμε ή όχι αλλά αν θέλουμε την πρόοδο. 

Χρήστος  Ξανθόπουλος
Μέλος ΔΣ ΦΣΘ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: