Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγές στο ωράριο των διευρυμένων φαρμακείων με τροπολογία Ξανθού

Στο ΣτΕ τις επόμενες ώρες οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φαρμακευτικού Κόσμου αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, να κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι θέσεις και οι ενστάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έναντι του Προεδρικού Διατάγματος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σύλλογος απαιτεί να επανέλθει η ρύθμιση που υποχρεώνει να υπάρχει απαραιτήτως συμμετοχή του φαρμακοποιού για την ίδρυση νέου φαρμακείου.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί ζήτησαν μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία και την αυτονομία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι αναμονές και οι καθυστερήσεις που προκαλούνται από τη γραφειοκρατία του Δημοσίου. 

Αλλαγές στο ωράριο των διευρυμένων φαρμακείων

Εν τω μεταξύ, σε διορθώσεις στο ωράριο των διευρυμένων προχώρησε ο Ανδρέας Ξανθός, με τροπολογία που συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο με τίτλο: «Κύρωση της πράξης ολοκλήρωσης της σύμβασης δωρεάς Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΝΠΔΔ ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο Αθηνών - πολυκλινική».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ως όρος για την απαλλαγή των λεγόμενων «διευρυμένων» φαρμακείων από διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, δίνεται η παράταση μίας ώρας στο ωράριό τους. Πιο αναλυτικά, η ώρα λήξης της διημέρευσης και αντίστοιχα έναρξης της διανυκτέρευσης αλλάζει και από 20.00 μ.μ. γίνεται 21.00 μ.μ.
Ουσιαστικά πρόκειται για «νομοτεχνικής φύσεως διόρθωση» στον πρόσφατο νόμο 4512/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: