Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Επιστολή κόλαφος με την οποία δηλώνει παραίτηση μέλος του ΔΣ του ΦΣΘ

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να δηλώσω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ., θέση στην οποία και εξελέγην στις αρχαιρεσίες της 27-11-16, με τη συνδικαλιστική παράταξη «Κίνηση Νέων και Ενωμένων Φαρμακοποιών».
Μοναδικός λόγος της παραίτησής μου, είναι το εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον μου, μετά από έγκληση του νυν προέδρου του Φ.Σ.Θ. και άλλων δύο μελών του συμβουλίου της ιδίας με τον πρόεδρο συνδικαλιστικής παράταξης, για το φερόμενο ως τελεσθέν από εμένα αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Έχοντας, προσωπικά αλλά και ως παράταξή της οποίας είμαι μέλος και εκπροσωπώ, αποφασίσει σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική «πρόσκληση», να απαντούμε πολιτικά, στο πεδίο που λαμβάνει χώρα η «διαμάχη», ήτοι στον συνδικαλιστικό χώρο των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης χωρίς να δίνουμε συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, γιατί στην αντίληψή μας για συνδικαλισμό, ουδεμία τιμή περιποιεί, μία τέτοια ενέργεια, ανέμενα και από τους συναδέλφους συνδικαλιστές να πράξουν το ίδιο.
Προφανώς και κάποιοι συνάδελφοι, δεν είναι κοινωνοί των ίδιων με εμένα αντιλήψεων και του ίδιου κώδικα ηθικών αξιών. Για το λόγο αυτό, θεώρησαν ως πρόσφορο χώρο συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, αυτό των δικαστικών αιθουσών, και μάλιστα χωρίς κάποιο σπουδαίο λόγο, ήτοι για μια αναρτηθείσα στο διαδίκτυο απάντηση, η οποία σε κανένα σημείο της δεν έβλαψε την τιμή και την υπόληψή τους, και η οποία μάλιστα ουσιαστικά αποτελούσε απάντηση στις δικές τους προεκλογικές θέσεις.
Καταφανής στόχος της κατατεθείσας εγκλήσεώς τους, υπήρξε η φίμωση της οποιασδήποτε αντιπολιτευτικής φωνής στο νέο ΔΣ, στο οποίο η παράταξη στην οποία πρόσκεινται οι εγκαλούντες, αποτελεί την πλειοψηφία. Στο σημείο αυτό, Θα ήθελα να επισημάνω, ότι οι ανωτέρω εγκαλούντες, προς υποστήριξη της κατηγορίας που μου αποδίδουν, χρησιμοποίησαν ως μάρτυρες κατηγορίας, άλλα δύο μέλη της παράταξής τους και εκλεγμένων στο ΔΣ. 
Πληροφορούμενος ότι κατόπιν της ανωτέρω εγκλήσεως, ασκήθηκε τελικά σε βάρος μου ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, έχοντας μάλιστα προσδιορισθεί και τακτική δικάσιμος, θεωρώ ότι μου είναι αδύνατον, να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου ως μέλος του συμβουλίου και δη αντιπολιτευόμενο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Θέλω να επισημάνω ότι έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, και να γνωρίζουν οι ενορχηστρωτές αυτής της σε βάρος μου διαδικασίας, ότι στο τέλος το φως νικά πάντα το σκοτάδι. Είμαι βέβαιος ότι στο ακροατήριο, θα καταρρεύσει πλήρως η σκευωρία όσων προσπάθησαν, με αυτόν τον τρόπο, να σπιλώσουν την συνδικαλιστική, επαγγελματική και επιστημονική μου παρουσία στον φαρμακευτικό χώρο.
Επειδή για εμένα η συμμετοχή στα κοινά δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο προσφοράς, δηλώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση του μέλους του ΔΣ του ΦΣΘ, ώστε άλλο μέλος της παράταξης, να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντά του. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους που τόσα χρόνια με τίμησαν με τη ψήφο τους, εκλέγοντάς με αδιαλείπτως από το 2010 έως σήμερα στα όργανα διοίκησης του ΦΣΘ.

Με τιμή
Χρήστος Ξανθόπουλος

Παραμένω αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ και στο ΔΣ του ΣΥΦΑ όπου συνεχίζω να δίνω την μάχη επ ωφελεία των συναδέλφων. Τη θέση μου στο ΔΣ του ΦΣΘ καταλαμβάνει ο εξαίρετος συνάδελφος Μιχάλης Βολόνης τον οποίο θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και την εμπειρία ώστε να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: