Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

“Η δικαίωση δεν είναι πάντα ευχάριστη»

Δεν μου αρέσει η παρελθοντολογία... δεν προσφέρει και τίποτα εδώ που τα λέμε παρά μόνο κάποιες φορές δικαίωση σε κάποιους που αδικήθηκαν ....
Και δεν μιλώ μόνο για τον εαυτόν μου, αλλά κυρίως για φίλους συναγωνιστές που βίωσαν τις ίδιες καταστάσεις με εμένα...
Όμως δεν μπορώ να μη θυμηθώ όλα όσα συνέβησαν πριν δυο χρόνια ...
Τότε η ΟΣΦΕ (δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών) είχε παρέμβει στις επιτροπές του Υπουργείου Υγείας με τις ευλογίες του υπουργού κυρίου Ξανθού και είχε καταφέρει να πείσει τον υπουργό να νομοθετήσει την είσοδο των συνεταιρισμών στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων!
Τότε εγώ ως πρόεδρος του ΠΦΣ είχα ταχθεί ενάντια σε αυτή την νομοθετική ρύθμιση, φέρνοντας το θέμα στην ΓΣ του ΠΦΣ, λέγοντας πως αυτό αποτελεί τεράστιο παράθυρο για την είσοδο και των υπολοίπων ιδιωτικών φαρμακαποθηκών καθώς και άλλων εταιριών. Την ίσια άποψη είχαν εκφράσει και άλλοι εκπρόσωποι του ΠΦΣ όπως ο Σοφιανοπουλος, ο Χαλιγιαννης και κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο σημερινό προεδρείο του ΠΦΣ που τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά φαίνεται πως επαληθεύομαι...
Οι πιέσεις των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών και των μεγάλων επιχειρηματικών εταιρειών, σε συνδυασμό με την κακώς εννοούμενη φιλελευθεροποίηση των πάντων και τον δήθεν ελεύθερο ανταγωνισμό, έφεραν τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες και τις εταιρείες προ των πυλών των φαρμακείων!
Οι ευθύνες όλων όσων «έπαιξαν» με το μείζον αυτό θέμα για προσωπικά οφέλη ή συνδικαλιστικά τερτίπια είναι πολύ μεγάλες και η δικαίωση όσων προειδοποιήσαμε για την σημερινή κατάληξη δεν μας χαροποιεί ούτε στο ελάχιστο...
Ο τακτικισμός η υποκρισία και η έλλειψη σωστής και ειλικρινους ενημέρωσης, ξεφτιλίζει κάθε έννοια δικαίου και καταρρακώνει τον συνδικαλισμό.
Υποσχέθηκαν με ψεύτικα προεκλογικά προγράμματα την επίλυση του ωραρίου του φαρμακείου, και πήγαν στον υπουργό σκαλίζοντας ένα θέμα που γνώριζαν ότι στην παρούσα φάση δεν λύνεται ... μιλώντας για φαρμακεία που δεν εφημερεύουν, για πειρατικά ωράρια και γενικά κάθε τι που ουσιαστικά ευνοούσε τους διευρυμένους...
Και «γεννήθηκε» ένας νόμος ... χειρότερος από τον προηγούμενο, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των λίγων και δυνατών και όχι του συνόλου.... και βάζουν τα «δικά τους» πλέον ηλεκτρονικά μέσα να δηλώνουν πως ... «δεν τον λες και ... κακό»!!!
Ποιόν;
Ένα νόμο, που κάθε δυο μήνες μπορείς να αλλάζεις το ωράριο που επιθυμείς και να ΜΗ το εφαρμόζεις εάν δεν θέλεις, που θα πρέπει δίπλα στα υποχρεωτικά διανυκτερεύοντα φαρμακεία να διαφημίζεις τα δηλωμένα ως διευρυμένα, που σε οποιαδήποτε αργεία μπορείς να ανοίγεις αν το επιθυμείς, που ... που.... που...!
Η δικαίωση δεν είναι πάντα ευχάριστη γι αυτόν που δικαιώνεται, ειδικά αν πλήττεται αυτό που υπηρετεί και είναι αφοσιωμένος...
Ειδικά αν αυτό το τελευταίο είναι πάνω από προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα!
K.Λουράντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: