Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Απίστευτο: Εκστρατεία εκφοβισμού των ασθενών από φαρμακοποιούς

Ακούσαμε αυτό το ραδιοφωνικό σποτ στα μεγάλα ραδιόφωνα της Θεσ/νίκης και πραγματικά μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Ένα μήνυμα που κατά κοινή ομολογία εκφοβίζει τους ασθενείς σε μια εποχή μάλιστα που το αντιεμβολιαστικό κίνημα ανθίζει και διάφοροι γκουρού της φυτοθεραπείας κατακλύζουν τηλεόραση και διαδίκτυο εκφοβίζοντας τους ασθενείς με τις παρενέργειες των φαρμάκων. Και τη στιγμή μάλιστα που το μοναδικό κανάλι διανομής παραμένει το φαρμακείο με τις κινήσεις, να θυμίσουμε, της Συμμαχίας και του Κ.Λουράντου. 
Φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι το πως είναι δυνατόν εμείς οι φαρμακοποιοί να υπερθεματίζουμε σήμερα αυτόν τον φόβο για το αγαθό που πουλάμε !!!
Σε εποχή που το αντιεμβολιαστικό κίνημα ανθίζει αντί να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα όπως "Τα φάρμακα σώζουν ζωές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σωστά" εμείς δημιουργούμε φαρμακοφοβία και περνάμε ένα αρνητικό μήνυμα στην κοινωνία ότι τα φάρμακα δεν είναι αθώα και ότι δεν είναι ακίνδυνα, δηλαδή είναι επικίνδυνα !!!!
Σε κάποιον εκπρόσωπο του αντιεμβολιαστικού που θα έπαιρνε το σποτ και θα έλεγε ότι δείτε τι λένε οι φαρμακοποιοί εμείς ως επιστημονικός σύλλογος άραγε τι θα απαντούσαμε;  
Δυστυχώς, ο νέος πρόεδρος του ΦΣΘ κ. Ευγενίδης και ο νέος γραμματέας κ. Αργυρόπουλος επέδειξαν όχι μόνο την απερισκεψία τους αλλά και την επικινδυνότητά τους στο τιμόνι του ΦΣΘ χρησιμοποιώντας μάλιστα τα λεφτά των συναδέλφων και δίνοντας τροφή σε μοδάτα κινήματα κατά των φαρμάκων.   
Οι εποχές άλλαξαν και σποτ παλαιών ετών δεν είναι μόνο ανεπίκαιρα αλλά και επικίνδυνα. 

Ανεπίκαιρα γιατί ο κίνδυνος των ΜΥΣΗΦΑ στα Σούπερ Μάρκετ προς το παρόν δεν υφίσταται και επικίνδυνο γιατί τα διάφορα κινήματα κατά των φαρμάκων έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις.

Αναμένουμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου σποτ.  

Εκ της ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: