Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Σε ισχύ ο Ηλεκτρονικός φάκελος ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς, θα κινούνται εφεξής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, μετά το άρξασθαι του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης που ετέθη σε εφαρμογή από τον Οργανισμό. 
Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του πρόεδρου του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντού, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του την Τετάρτη στον νέο υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο φάκελος, ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους και τους συμβεβλημένους παρόχους, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ΕΟΠΥΥ, η πληροφορία έχει συγκεντρωθεί ιστορικά από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας(ΕΚΠΥ).
Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.
Εγγραφή:
Κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει Εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου) και εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του, για προσωπική χρήση.
Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του.
Επίσκεψη σε γιατρό:
Στη συνέχεια με την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ΕΚΠΥ, ο ασφαλισμένος, με το αποδεικτικό εγγραφής του και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, θα ζητήσει από τον γιατρό την ενεργοποίηση του προσωπικού του Φακέλου. Ο γιατρός, θα συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ από επιλογή στην διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eVerifyInsPerson
(Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη Φακέλου Ασφ. Υγείας) και θα καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποίηση την υπηρεσία.
Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.
Διαχείριση φακέλου:
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson
(Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).

Στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.
www.onmed.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ..... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ .ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER !!!!!!!! KAI ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΜΗ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΣ !!