Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΠΦΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Με αφορμή την δημοσίευση προς διαβούλευση του νέου δελτίου Τιμών Φαρμάκων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις :
1.      Για άλλη μια φορά μειώνονται οι τιμές πολλών φαρμάκων  με χονδρική τιμή  1.5 €, 1.39 €, 1.41 € και  1,01 €, σε ποσοστό μέχρι και 92,81%.!
2.      Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης πολιτικής θα είναι να αποσυρθούν  από την  αγορά παλιά και καταξιωμένα στην υγειονομική κοινότητα φάρμακα και να εισέλθουν «νέα» σε πολλαπλάσια τιμή. Με τον τρόπο αυτό θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ στο όνομα του εξορθολογισμού του.
3.      Παράλληλα η φαρμακευτική δαπάνη θα αυξηθεί , λόγω αναγκαστικής εισαγωγής  σκευασμάτων μέσω ΙΦΕΤ  σε πολύ υψηλότερη τιμή.
4.      Φυσικά ουδείς υπολογίζει την απομείωση της αξίας των αποθεμάτων που είναι αναγκασμένα να διατηρούν τα Φαρμακεία. Η επιβάρυνση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων που έχουν πλήξει τα φαρμακεία τα προηγούμενα χρόνια.
5.      Από την αποδεδειγμένα αναποτελεσματική πολιτική  οριζόντιας μείωσης των τιμών δεν εξαιρέθηκαν και τα γενόσημα  για τα οποία ενώ εξαγγέλλονται πολιτικές στήριξης , μειώνονται και πάλι οι τιμές. Μείωση  που αντανακλάται και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα τονίσει πως η μείωση των τιμών των φαρμάκων όταν γίνεται άκριτα και με καθαρά κοστολογικά κριτήρια , δεν οδηγεί στην περιστολή των δαπανών αλλά σε αύξηση τους  μέσω της υποκατάστασης  τους από «νέα».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 1 ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΤΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ . ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ .Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΜΗΣΥΦΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 % ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ .....