Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

2 επιλογές για το ωράριο. Ή ριζώνουμε στα φαρμακεία μας ή αφήνουμε τους μεγάλους να κάνουν πάρτι.

Κλικ για να δείτε σε μεγέθυνση την ανάρτηση Ευγενίδη 
   Όπως έγινε γνωστό από τον Υπουργό Υγείας ένα αίτημα των φαρμακοποιών, η υποχρεωτική τήρηση του δηλωμένου ωραρίου, έγινε πραγματικότητα.

  Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι για ποιο λόγο το προεδρείο του ΠΦΣ έδρασε υπόγεια και μυστικά στο συγκεκριμένο θέμα καθώς δεν υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν και παραμένει σταθερό και ενιαίο ωράριο για όλους. Το ελεύθερο ωράριο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα αποτελούσε μια μορφή άμυνας των μικρομεσαίων φαρμακείων τα οποία μπορούσαν να ανοίγουν κατά το δοκούν σε ώρες αιχμής, απέναντι στα σταθερά διευρυμένα μεγάλα φαρμακεία της περιοχής τους, χωρίς καμιά υποχρέωση.

Αυτή η γραμμή άμυνας πέφτει μετά από αίτημα του ΠΦΣ όπως μαθαίνουμε και οι επιλογές που έχει πλέον το μικρομεσαίο φαρμακείο χωρίς υπαλλήλους φαρμακοποιούς σήμερα είναι 2. Ή ριζώνει ο φαρμακοποιός στο φαρμακείο του χωρίς να μπορεί να φύγει όταν αρρωστήσει το παιδί του ή ακολουθεί μόνο το υποχρεωτικό ωράριο αφήνοντας το μεγάλο φαρμακείο της περιοχής του να του παίρνει σιγά σιγά μερίδιο της πελατείας του.

Από την άλλη πλευρά και σε παράλληλη πλεύση ο πρόεδρος του ΦΣΘ λίγο πριν μαθευτεί στα μέσα η τροπολογία βγαίνει να προϊδεάσει και να δώσει γραμμή στους δικούς του για καλά νέα προτρέποντας να τροποποιηθούν οι δηλώσεις ωραρίου ώστε να μπορούν να τηρούνται. Ποιοι να τροποποιήσουν κύριε Ευγενίδη ? Μα αυτοί που δεν μπορούν !!! Οι μικρομεσαίοι δηλαδή....
Παράλληλα, πριν μερικές μέρες έστειλε τη νομοθεσία για τα αυστηρά πρόστιμα για τη μη παρουσία φαρμακοποιού στο φαρμακείο κάνοντας ξεκάθαρο ότι όποιος δεν μπορεί να έχει υπάλληλο φαρμακοποιό στο φαρμακείο του πρέπει να είναι παρόν. Βλέποντας τώρα και την τελευταία ανάρτηση και προτροπή για τροποποίηση ωραρίου σε όσους δεν μπορούν υποχρεωτικά πλέον να το ακολουθήσουν είναι ξεκάθαρο το σχέδιο.

Όποιος λοιπόν εφημερεύει ή διανυκτερεύει το Σαββατοκύριακο και έχει δηλώσει Δευτέρα απόγευμα δεν θα μπορεί να ξεκουραστεί αν το θελήσει. Θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσει.

Άραγε προς όφελος ποιον γίνονται όλα αυτά ?

Φυσικά αυτών που μπορούν να τηρούν τα εξαντλητικά ωράρια δηλαδή τα μεγάλα φαρμακεία με πολλούς υπαλλήλους....

Ζητάμε άμεσα την παραίτηση του προέδρου του ΠΦΣ και του ΦΣΘ διότι δρουν ενάντια στα συμφέροντα του μικρομεσαίου φαρμακείου.
H ιστορία επαναλαμβάνεται όπως είχαμε προειδοποιήσει κρατώντας τους ίδιους ανθρώπους στο τιμόνι του κλάδου και όπως φαίνεται ξαναζούμε στιγμές του βρόμικου 2012

Εκ της ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία για την Θεσσαλονίκη


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ . ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ "ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ "ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ .
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ .!

#ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.(#ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ)

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ....ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ .