Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι

Αγαπητοί συνάδελφοι,

κατά τις προηγούμενες εκλογές του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και στο προεκλογικό φυλλάδιο της πλειοψηφούσας παράταξης γράφτηκαν κατηγορίες φωτογραφίζοντας μέλη της παράταξής μας.
Εμείς ως παράταξη απαντήσαμε συνδικαλιστικά και με αλήθειες όπως όλα αυτά τα χρόνια πράττουμε.  
Ως αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης δεχτήκαμε μήνυση από μέλη της ΑΕΣΠ και συγκεκριμένα από τους κ. Ευγενίδη (πρόεδρο του ΦΣΘ) κ. Ζαννέτο ( Αντιπρόεδρο του ΦΣΘ) και κ. Σιδηροπούλου ( μέλος του ΦΣΘ).
Την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δέχτηκαν τα εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας κ. Ξανθόπουλος και Σαρδέλης.
Πήγαμε στο δικαστήριο χωρίς φόβο, πιστεύοντας ακράδαντα τα όσα αναφέραμε ήταν αληθή, υπερασπιζόμενοι την αθωότητά μας και με πίστη ότι το φως νικάει πάντα το σκοτάδι.
Φυσικά δικαιωθήκαμε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και δικαστή. 
Ως παράταξη θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές ποινικοποίησης του συνδικαλισμού που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό συναδέλφων να εκφραστούν ελεύθερα για τα κακός κείμενα στις διοικήσεις των συλλόγων. 
"Οποιος ελεύθερα συλλογάταισυλλογάται καλά" έλεγε ο Ρήγας και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό. 
Αντιστεκόμαστε και θα αγωνιστούμε για μια νέα συνδικαλιστική ηθική με αξίες και αρχές που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του συλλόγου μας. 
Θεωρούμε αντισυναδελφικό και αντισυνδικαλιστικό συνάδελφοι να στρέφονται ενάντια σε συναδέλφους όταν αυτό γίνεται στα πλαίσια κριτικής, επιδιώκοντας την συνδικαλιστική τους εξόντωση και την επαγγελματική τους καταστροφή. 
Στις εκλογές που σε λίγους μήνες πλησιάζουν θα αγωνιστούμε για την αλλαγή της διοίκησης του συλλόγου με σκοπό την αλλαγή ήθους στην διοίκηση του συλλόγου μας και την πλήρη διαφάνεια. 
Καλούμε όλους τους φαρμακοποιούς να συστρατευθούν στις τάξεις της Συμμαχίας για έναν σύλλογο που θα βρίσκεται δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των μελών του.   

Εκ της ΚΙΝΕΦ 
Συμμαχία για την Θεσσαλονίκη  

Δεν υπάρχουν σχόλια: